Друга ракетка України Леся Цуренко вибула з турніру в Мадриді, програвши у парному матчі латвійсько-російському дуету.
Цуренко в парі з Олександрою Саснович з Білорусі поступилися росіянці Вірі Звонарьовій і латвийке Олені Остапенко.
Мадрид. Друге коло парного розряду
Олександра Саснович / Леся Цуренко – Віра Звонарьова / Олена Остапенко – 6:1, 1:6, 8:10
Як писав Знай.ua, перша ракетка України Еліна Світоліна почне свій трав'яний сезон на турнірі Premier у Бірмінгемі (Великобританія), який відбудется з 15 до 23 червня.
Світоліна вп'яте в кар'єрі зіграє на цьому турнірі. У минулому сезоні українка дійшла до чвертьфіналу.
Також у Бірмінгемі виступатимуть Леся Цуренко (в минулому році дійшла до чвертьфіналу) і Даяна Ястремська (у 2017 році не змогла пробитися в основну сітку).
Даяна Ястремська
Даяна Ястремська

Українка зазнала поразки з рахунком 0:2 (4:6, 6:7) від 69-ї тенісистки світового рейтингу француженки Полін Пармантьє. Матч тривав півтори години.

У другому колі Пармантьє належить зіграти з Юлією Путінцевою з Казахстану. До речі, Еліна програла 6 з 9 матчів в Мадриді і жодного разу не пробивалася далі другого кола.

Як раніше писав Знай.ua, Еліну Світоліну можуть виключити зі збірної України.

Про це повідомив віце-президент Федерації тенісу України Євген Зукін.
За його словами, у команді не потрібна людина, яка не хоче грати.
Еліна Світоліна
Еліна Світоліна
"На наступному засіданні президії ФТУ будемо розглядати питання про подальші виступи Еліни Світоліної в Кубку Федерації: запрошувати чи не запрошувати її в майбутньому. Кожен повинен нести відповідальність за свої дії.
Федерація тенісу України нікого не змушує грати за національну команду. Якщо гравець каже: "Я не хочу, я не можу", ми не починаємо його змушувати. Хоча для цього є багато важелів впливу. Але ми не один з них не використовуємо. Якщо людина не хоче - не треба. В команді не потрібна людина, яка не хоче грати.
Чудово ставлюся до Світоліної, як до людини, - вона прекрасна дівчина. Але я нагадаю, що на відміну від тієї ж Ястремської, яка розвивалася без допомоги ФТУ, спонсором Еліни був Юрій Сапронов, перший віце-президент федерації на той момент. Виходить, що вона вирощена Федерацією тенісу України, від початку і до кінця", - сказав Зукін в інтерв'ю DolgopolovaLi.